top of page

טלפון

תחומי עיסוק
עתירה מנהלית

הליך משפטי אותו מנהל אזרח (או כל אישיות משפטית אחרת) כנגד רשות שלטונית (המכונה בז'רגון המשפטי "רשות מנהלית").

 

בעבר ההליך התנהל באופן בלעדי בבית המשפט העליון, בשבתו כבג"צ. במטרה להקל על העומס שנוצר על בית המשפט העליון, הוקמו בשנת 2000 בתי המשפט לעניינים מינהליים, וחלק גדול מן העניינים שנדונו בעבר בפני בית המשפט הגבוה לצדק, הועברו לבתי המשפט המחוזיים.

 

עתירה מנהלית היא כלי בידי האזרח לקבל סעד מן הצדק בהליך כנגד כל רשות שלטונית, וזאת לאחר שמיצה כל דרך אפשרית אחרת. הפניה לקבלת סעד משפטי אמורה תמיד האופציה האחרונה (לפיכך לפני כתיבה העתירה ינחה עורך-הדין העוסק בתחום לפעול למיצוי כל אפשרות אחרת הקיימת להשגרת הסעד המבוקש לפני פניה לכיוונה של עתירה).

 

בית משפט הדן בעתירה מנהלית מוסמך "לתת צווים לרשויות המדינה, לרשויות מקומיות, לפקידים ולגופים ולאנשים אחרים הממלאים תפקידים ציבוריים על פי דין, לעשות מעשה או להימנע מלעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין, ואם נבחרו או נתמנו שלא כדין – להימנע מלפעול".

 

עתירה מנהלית/לבג"צ הפכה לא אחת למנגנון בידי נבחרי ציבור שעתרו כנגד הגוף בו הם מכהנים; בשנות השמונים, החלה הצפה של עתירות לבג"צ מצד חברי כנסת שעתרו כנגד הכנסת והממשלה. לא חלף זמן רב, וגם חברי מועצות מקומית החלו לעשות שימוש בכלי המנהלי, ועתרו כנגד ראש הרשות במועצה שבה הם מכהנים.

 

עד היום הכלי הזה הוא דומיננטי מאוד בפוליטיקה הארצית והמקומית כאחד, כאמצעי בידי נבחרי ציבור. באותה תקופה החלה גם מגמה של החלת הדין המנהלי על גופים פרטיים הפועלים במישור הציבור (גופים דו-מהותיים). פרשת "מיקרו-דף" (בג"צ 731/86), הוא המקרה המשמעותי הראשון בו נדרש בית המשפט העליון לקביעת אמות המידה להחלת החובות מהמשפט הציבורי על גופים פרטיים, וכך כיום ניתן להגיש עתירה מנהלית לא רק כנגד גוף שלטוני מובהק, אלא גם כנגד גופים פרטיים הממלאים "תפקיד ציבורי על-פי דין".

הצדק ע"פ אריסטו

"מידת הצדק נקבעת על פי הדין, והדין הוא אמת-המידה של מה שצודק"

 

[אריסטו פוליטיקה תרגום מיוונית: נורית קרשון (תל-אביב: רסלינג), עמ' 30]

טלפון

הצוות המשפטי

בראש משרד עורכי הדין דוידוב-בנימיני ושות' עומדים שני שותפים אשר כל אחד מהם צבר ניסיון רב בתחומו.

המשרד מעמיד את שרותיו בתחום המשפט הציבורי; בין לקוחות המשרד נמנים חברות פרטיות, עמותות, נבחרי-ציבור ואזרחים אשר נתקלו בשרירות של רשויות השלטון (הגשת עתירה-מנהלית/עתירה-לבג"צ), או שהיו זקוקים לסיוע בקידום רפורמה חקיקתית (ניסוח טיוטת הצעת חוק). 
המשרד מעניק גם שירותי ליווי משפטי צמוד לקמפיין בחירות לכנסת/ מוניציפאלי (רשויות מקומיות/ מפלגות פוליטיות-מועמדים לפריימיריס/ בחירות לוועדי עובדים ובתוך תאגידים.

עו"ד אדיר בנימיני

 

עד כניסתו לתפקיד סגן ראש עיריית נתניה בחודש יוני 2021 עמד עו"ד בנימיני בראש מחלקת המשפט הציבורי של המשרד; בעל תואר ראשון בהיסטוריה ובמדע המדינה, ותואר שני במדע המדינה. שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים. בוגר הפקולטה למשפטים של מכללת "שערי משפט" בהוד-השרון. 

עו"ד בנימיני מכהן כיום כחבר מועצת עיריית נתניה; בעבר חבר בועד המנהל של תזמורת נתניה-הקאמרית הקיבוצית, ויועץ שר הפנים, לענייני תכנון-ובניה, כבאות-והצלה ורישויי כלי ירייה. 

מתוקף עבודתו ותפקידיו הציבוריים הרבים צבר עו"ד בנימיני ניסיון בתחום המשפט הציבורי (המשפט המנהלי והמשפט החוקתי) וכן ניסיון בתחום דיני התעבורה; במשך מספר שנים עבד במשרדו של עו"ד דוד גולן, ומסגרת זו הופיע וטען בעמים רבות בפני בית המשפט העליון,  בפרשות שנשאו אופי תקדימי.

עו"ד בנימיני בעל היתר להופיע בבתי דין צבאיים, וזאת בהתאם לאישור בלתי מסוייג לשמש כסניגור לפי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.

מתוקף תפקידו הציבורי עו"ד אדיר בנימיני אינו מעורב עוד בעבודה השוטפת של המשרד.

עו"ד ישראל דוידוב

 

עומד בראש המחלקה האזרחית-מסחרית של המשרד; בוגר הפקולטה למשפטים במכללת קריית-אונו; בוגר ישיבת שערי ציון בעל תעודות הוראה (רבנות) יורה יורה.

הודות לעיסוק רב השנים בתחום האזרחי מסחרי, ובתחום התעבורתי צבר עו"ד ישראל דוידוב ניסיון רב בתחומים אלה, ובכלל זה מיומנות מיוחדת בתחום הנדל"ן; בעסקאות והסכמי מכר, ייזום פרויקטים ודיני תכנון ובניה. מאז הסמכתו הספיק עו"ד דוידוב להופיע בעשרות רבות של תיקים, וקצר הצלחות רבות בתיקים בהם טיפל. בעל היתר להופיע בבתי דין צבאיים, וזאת בהתאם לאישור בלתי מסוייג לשמש כסניגור לפי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.

עו"ד דוידוב הינו חבר בורסת היהלומים ברמת-גן, ומילא בעבר שורה של תפקידים משפטיים וציבוריים חשובים.

bottom of page