הגשת עתירה נגד משרד החינוך / מנהל החינוך או אגף החינוך ברשות המקומית
משרדנו מטפל בעתירות מנהליות של הורים כנגד אגף החינוך / מנהל החינוך ברשות המקומית ובהגשת עתירה מנהלית כנגד משרד החינוך.
אם העירייה או המועצת המקומית ברשות בה אתם מתגוררים קיפחה או מקפחת את ילדכם, ניתן להגיש כנגדה עתירה מנהלית, לרבות בענייני שיבוץ התלמיד בבית הספר או בגן הילדים. ניתן לעתור כנגד הקריטריונים שהציב משרד החינוך.
הגשת עתירה מנהלית בעניינים הקשורים למערכת החינוך ובתי הספר
עתירה מנהלית היא כלי בידי האזרח לקבל סעד מן הצדק בהליך כנגד כל רשות שלטונית, וזאת לאחר שמיצה כל דרך אפשרית אחרת. הפניה לקבלת סעד משפטי אמורה תמיד האופציה האחרונה לאחר שמוצו ההליכים האחרים.
משרדנו עוסק בתחום המשפט המנהלי ומתמחה בתחום העתירות המנהליות; במסגרת זו אנו מסייעים להורים שנתקלו בהתנהלות בלתי תקינה כלפי ילדיהם במערכת החינוך העירונית (לרבות ענייני שיבוץ תלמידים וקריטריונים אותם קבע משרד החינוך).
כחלק מהטיפול בעתירה המנהלית פועל המשרד לעשות את המהלכים המשפטיים המתבקשים בטרם הגשת העתירה המנהלית, לרבות ניסיון למצות את השיח מול הרשות הרלוונטית, עוד בטרם הגשת העתירה.
המחלקה המנהלית במשרד דוידוב-בנימיני ושות' צברה ידעה וניסיון רב בניהול הליכים מעין זה, בדמות הגשת עתירה מנהלית.
לעתים רבות נתקלנו במקרים בהם ההליכים ששנקטו על ידי משרד החינוך או אגף החינוך בעירייה שיש בהם לקפח תלמידים מסוימים, וסייענו להורים שפנו אלינו עם טענה לגבי קיפוח ילדיהם.
מינהל החינוך ברשות מקומית, אמור לספק את המענה הטוב ביותר לכלל צרכי החינוך של אוכלוסיית העיר על רבדיה השונים, מהגיל הרך ועד התיכון, במסגרת המערכת הפורמלית ומחוצה לה. כל זאת, תוך התעדכנות מתמדת והתאמה לתנאים ולמאפיינים המשתנים. החל מגני הילדים, לבתי הספר היסודיים והעל יסודיים, במסגרות החינוך הפורמליות והבלתי פורמליות.
היות מדובר ביחידה מנהלתית הדרך לתקוף החלטות המתקבלות במקום היא באמצעות המשפט המנהלי.
נתקלתם בבעיה בנושאי חינוך פנו אלינו בטל' 03/6123454.
על עמים המניחים להשכלה להישמט מידיהם
"אל לנו להשלות את עצמנו במחשבה, שעדיין הברברים רחוקים מאתנו; שכן, אם יש המניחים לתרבות ולהשכלה להישמט מידיהם, יש אחרים שהם עצמם רומסים אותה ברגל גסה"
עו"ד אדיר בנימיני
"רבים המטיבים לדעת כיצד לא לשגות, מהיודעים לתקן את שגיאותיהם"
מספרים כי כאשר רצה אחד החברים בסנאט הרומי להגן על המצביא, פובליוס קורנליוס סקיפיו "אפריקנוס", בגין החלטתו שלא להעניש את אחד הפרופקטורים הכפופים לו, על רקע מעללי הביזה של אחת הערים בסיציליה, אמר אותו סנאטור רומי במהלך הדיון בסנאט כי "רבים המטיבים לדעת כיצד לא לשגות, מהיודעים לתקן את שגיאותיהם".
נדמה שזו המציאות בדיון הציבורי עד היום; בכל שיח ציבורי תמיד ימצאו כאלה יעדיפו תמיד למצוא את הפגמים ואת "החורים" לשיטתם בכל תוכנית שבאה ליצור רפורמה או שינוי, וזאת מבלי להציע כל תוכנית אלטרנטיבית או חלופית למצב הקיים.
"לעולם יש לבחור אם לא ברע במיעוטו, אזי לפחות בטוב במירבו, לא בטוב המושלם", כך כתב, ג'יימס מדיסון, באחד מכתבי "הפדרליסט". שם הדיון נסב כמובן על סוגיות הקשורות לחוקה האמריקנית המתגבשת ושיטת הממשל החדשה אותה שאפו ליצור. מדיסון המשיל את המצב באמריקה לחולה אנוש, על ערש-הדווי, אשר כל מיני "יועצים" מזהירים אותו לבל ייקח תרופה מסוימת, מבלי להציע לו כל אלטרנטיבה לריפוי כלשהו. מכאן קובע מדיסון, שתוכנית איננה חייבת להיות "כלילת השלמות", די בכך שהמצב הקיים או שהליקויים בתוכנית האלטרנטיבית הם רבים יותר [פובליוס הפדרליסט (מס' 41) תרגום: אהרן אמיר (הוצאת "שלם") ירושלים: התשס"ב, עמ' 203].
הנשיא ה- 26 של ארה"ב, תאודור רוזוולט, התפרסם בכך שאמר כי בעת הצורך לקבל החלטה הדבר הטוב ביותר הוא לעשות את הדבר הנכון; הדבר השני בטיבו זה לעשות את הדבר השגוי והדבר הגרוע ביותר הוא לא לעשות דבר.